Strand en zee

Genieten van een zonsopkomst, schelpen zoeken, zonnen, de zee horen ruisen, zwemmen, zandkastelen bouwen, vissen, luieren, lezen, meeuwen zien zweven. Op het strand is het altijd genieten!

Strand, van Vrouwenpolder tot Vlissingen

Op 3 kilometer vanaf Molenperk ligt het brede, relatief rustige strand van Vrouwenpolder, begrensd door de Noordzee. Het is uitgeroepen is tot één van de schoonste van Nederland. Aan de andere zijde van de weg ligt het Veerse Meer; een groot meer met een klein strand waar het silhouet van Veere de horizon vormt.  Vanaf Vrouwenpolder omarmt het strand Walcheren; naar Oostkapelle, Domburg, Westkapelle, Dishoek tot Vlissingen. Ieder strand heeft z’n eigen kenmerken en charmes. Om de paar kilometer staat wel een strandtent en er zijn diverse strand- en EHBO posten.

Sportief, passief, creatief, actief

Het strand en de zee lenen zich voor allerlei vormen van ontspanning. Sportief; onder andere bij het Veerse Meer en bij Domburg kun je  suppen en surfen. En hoe heerlijk is het om de dag te beginnen of eindigen met duik in de zee of een yoga sessie op het strand? Of hardlopen over het strand, of – voor paardenliefhebbers – geniet op een viervoeter van de eindeloosheid van het strand en de zee! Maar dat kan zeker ook wandelend! En al doe je dat elke dag; strand en zee bieden iedere uur een ander decor. En creatievelingen speuren naar aanspoelsels en schelpen om er bij de caravan creatief mee aan de slag te gaan! Bij mooi weer zie je mensen lekker zonnen en kinderen genieten van het bouwen van zandkastelen of ze gaan met een schepnet aan de slag om garnaaltjes te vangen. Het mooie is; het strand is voor alle leeftijden!